Kao što ste već mogle pročitati u uvodnom postu, prošli mjesec počela sam koristiti Philips Lumea uređaj koji služi trajnom uklanjanju dlačica.

Prisjetimo se: djelovanje Philips Lumea uređaja temelji se na inovativnoj tehnologiji pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta, IPL (Intense Pulsed Light). Ta tehnologija upotrebljava se u profesionalnim kozmetičkim salonima i za nju je navedeno da je jedna od najučinkovitijih metoda u kontinuiranom sprečavanju ponovnog rasta dlačica.

Preporučuje se u prvih 4 do 5 tretmana uređaj koristiti jednom svaka dva tjedna, a potom je potrebno vršiti korekcije svakih 4 do 8 tjedana.

Isprobala sam SC2009/00 model koji ima više od 250.000 svjetlosnih impulsa, dizajn je bežični, nema zamjenskih dijelova i samim time nema skrivenih troškova te ima 5 prilagodljivih razina jačine svjetlosti.

Očekivani rezultati u početnoj fazi:

 • Nakon 2 – 3 tretmana očekuje se vidljivo smanjenje rasta dlačica.
 • Nakon 4 – 5 tretmana smanjenje rasta dlačica trebalo bi biti značajno te bi trebalo biti vidljivo smanjenje gustoće dlačica.

Iz Philipsa navode da nakon 3 tretmana, možemo očekivati do 75% smanjen broj neželjenih dlačica (rezultati tretmana potkoljenica, dva tjedna nakon trećeg korištenja). Moja današnja recenzija odnosi se upravo na taj period – nakon 3 tretmana, odnosno nakon 6 tjedana korištenja.

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

 

Uređaj dolazi s 3 nastavka: za tijelo, bikini zonu i lice, a ja sam koristila 2 od njih.

Nastavak za tijelo omogućava tretman neželjenih dlačica na raznim dijelovima tijela, ispod linije vrata (pazusi, ruke, trbuh, noge). Pogodan je za brze tretmane većih područja.

Nastavak za bikini zonu ima poseban filtar za tretman oštrijih dlačica u navedenom području.

Na licu nemam neželjenih dlačica pa taj nastavak nisam koristila, no istaknut ću informacije koje donosi sam proizvođač. Nastavak za lice ima dodatni integrirani filtar za svjetlo koji pruža dodatnu sigurnost pa se može koristiti za tretman neželjenih dlačica na licu iznad gornje usne, na bradi i zaliscima. Nije namijenjen tretiranju obrva te je potrebno pripaziti da, prilikom tretmana iznad gornje usne, ne usmjerite svjetlosne impulse na samu usnu.

Za manje dijelove, kao što su pazusi, tretman je vrlo brzo gotov i tu se preporučuje koristiti “Pritisak i emitiranje” metodu. Kada pravilno postavimo uređaj, pod kutom od 90° u odnosu na kožu, potrebno je pritisnuti gumb kako bi se emitirao svjetlosni impuls. Tretman nogu najdulje traje pa se tu može koristiti “Povlačenje i emitiranje” metoda. Potrebno je držati gumb za emitiranje svjetlosnih impulsa pritisnutim dok uređaj povlačimo po koži za oslobađanje nekoliko svjetlosnih impulsa u nizu.

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

 

Moji tretmani su uvijek bili ugodni, a u slučaju da osjetite pretjeranu, neugodnu toplinu, smanjite intenzitet svjetlosti. Stvarno je izvrsno da uređaj ima čak 5 ponuđenih jačina. Za odabir optimalnog intenziteta, iz Philipsa navode da ga treba odabrati po tipu kože. Dakle, tipovi I, II i III mogu koristiti 4/5 intenzitete. Tu spadaju svijetli tipovi kože koja lako izgori na suncu i rijetko ili polako tamni. 3/4 namijenjeni su IV tipu, dakle svijetlo smeđoj koži koja rijetko izgori i lako tamni. Tamno smeđa koža, tip V, koja rijetko izgori i vrlo lako tamni, trebala bi koristiti 1/2/3 intenzitete svjetla. Osobe s vrlo tamnom kožom, tip VI, ne smiju koristiti uređaj.

 

Uređaj sam koristila na cijelom tijelu pa čak i na rukama. Dlačice na rukama nisam nikada uklanjala, jer mi one nisu predstavljale problem, s obzirom na to da su tanke, mekane i nisu jako tamne. Nisam bila sigurna trebam li ih uopće tretirati, jer prema svemu pročitanom, najbolje djelovanje očekuje se po pitanju što tamnijih dlačica. Naime, impulsi svjetlosti se bolje apsorbiraju što je dlačica tamnija. Na svijetlo plave, sijede i crvene dlačice uređaj uopće ne djeluje. No srećom, moje dlačice ipak ne spadaju u tu kategoriju, već su svijetlo smeđe pa sam se odlučila na tretman.

Kako slika govori više od 1000 riječi, onda vam u nastavku donosim slikovni prikaz koji uključuje stanje prije tretmana te stanje nakon 3 tretmana, odnosno 2 tjedna nakon 3. korištenja. Dlačice su znatno prorijeđene. Osim toga, sporo rastu. Na većem dijelu ruke, prvih tjedan dana nakon 3. tretmana gotovo da nisu niti izrasle.

Rezultati su za sada zaista fascinantni. Dlačice na ruci su neprimjetne, bilo ih je vrlo teško uloviti fotoaparatom, pa sam povećala i izoštrila sliku da bih vam ih uopće mogla pokazati. Što će biti dalje, vidjet ćemo i zaista se nadam da neće ponovno izrasti. Bit će zanimljivo vidjeti kako će ruka izgledati nakon 5. tretmana i koliko će dlačice potom izrasti, dakle nakon mjesec dana, tj. neposredno prije 6. tretmana.

Kao što sam već napomenula u prethodnom postu, već sam mnoge dijelove tijela tretirala u salonu pa su neke dlačice već trajno uklonjene. Stoga, ruka mi je poslužila za najbolji prikaz rezultata, s obzirom na to da dlačice na njoj nisu nikada bile uklanjane, niti jednom metodom.

Očekivanja za cijelo tijelo su takva da neke dlačice moraju biti trajno uklonjene, dok se općenito očekuje njihov usporen rast, ali nakon 4 – 5 tretmana. Moje iskustvo uključuje manji broj tretmana, ali mogu potvrditi usporen rast slačica kao i nestanak istih na nekim područjima. Prema svemu navedenome, rezultati bi trebali biti sve bolji i bolji, svakim novim tretmanom.

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 prije 1. tretmana   |   Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 s nastavkom za tijelo   |  
2 tjedna nakon 3. tretmana

 

Dakle, početnom fazom korištenja sam vrlo zadovoljna, a kako će se stvari nadalje odvijati vidjet ćemo te ću vas naknadno obavijestiti o napretku.

Dodatne detalje o samom uređaju i korištenju istog, možete pronaći u mom prvom postu.

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

 

Kako se bliži sezona kupanja i sunčanja, slijedi nekoliko savjeta o pravilnom korištenju uređaja tijekom perioda čestog izlaganja kože suncu.

 • Nakon svakog tretmana pričekajte barem 24 sata prije tamnjenja, koje uključuje izlaganje kože prirodnoj ili umjetnoj sunčevoj svjetlosti. Čak i nakon 24 sata, prije nego što tretiranu kožu izložite suncu, provjerite ima li na njoj crvenila od tretmana.
 • Kod izlaganja kože suncu u razdoblju od 48 sati nakon tretmana, na tretiranim područjima koristite proizvode za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja koji pružaju vrlo visoku zaštitu, dakle SPF 50+. Nakon tog razdoblja možete koristiti uobičajenu zaštitu od sunca.
 • Nakon tamnjenja pričekajte barem 48 sati prije korištenja Lumea uređaja.
 • Testirajte kožu 48 sati nakon tamnjenja da biste utvrdili odgovarajuću postavku intenziteta svjetla.
 • Nemojte koristiti uređaj na područjima tijela s opeklinama od sunca.
 • Ako ste koristili losion za samotamnjenje, pričekajte da umjetni ten potpuno nestane prije korištenja uređaja.

Napomena: povremeno i neizravno izlaganje suncu ne smatra se tamnjenjem.

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

 

Privlači li vas Philips Lumea uređaj? Jeste li ga možda isprobale? 

 

➡️ Prati me na Instagramu!


25 thoughts on “Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 [recenzija]”

 1. Vec duze razmisljam o kupnji Lumee i stvarno cu si je morati priustiti. Tvoji rezultati su savrseni. Ja pak imam pojacanu dlakavost i da mi ukloni barem dio dlaka bila bi presretna.

 2. Philips Lumea me zaista jako privlači. Imam vječitu borbu s neželjenim dlačicama i uvijek sam bila skeptična prema takvim uređajima, jer imam jake i guste dlake. Na nogama mi po tri dlačice rastu iz istog mjesta, :) Ali ova Philips Lumea je tako obečavajuća!! Hmhmh, malo mi se cijena ne sviđa, ali morat ću početi štediti, ;)

  1. Nekakvo sniženje bi svakako ne škodilo, a dobra stvar je da u ponudi imaju i nešto jeftinije, a isto tako nove modele: SC2005/00 (3.299 kn) i SC1995/00 (2.099 kn). Uklanjaju dlačice na tijelu, a kao i ovaj model imaju više od 250.000 impulsa. SC2005/00 je bežični, dok SC1995/00 ima dugačak kabel.

   1. Zar nije bolje da aparat ima kabel, mislim da ja onda neogranicen rad i u svako doba?? Dali si ga isprobala i dali je bucan kao nova lumea????

    1. Isprobala sam model prikazan u ovom postu. S jednim punjenjem uspijem izvršiti kompletan tretman, stoga u mom slučaju kabel nije potreban. Punim ga prije svakog korištenja, što trenutno znači jednom mjesečno. Po pitanju novih uređaja, dostupan je i model SC1995/00 s dugačkim kabelom koji dolazi po pristupačnijoj cijeni (2.099 kn). On nema nastavke za lice i bikini zonu.

 3. Pozdrav,

  super je clanak i evo nabavio sam uredaj i prije nego se “opečem” zanima me s kojim nastavkom od ovih navedenih bi mogao ukloniti dlacice na vratu? Jako mi je ruzno kad se to vidi u zoni ispod jabucice a imam idealan tip koze za to, dakle svjetla put i tamna dlaka…

  Hvala na odgovoru! :D

 4. Koja je razlika izmedu philips lumea presige uredaja razlicitih cijena?? Samo u broju nastavaka za odredeni dio tijela? Koji model ima koje nastavke? I sto ako onaj nastavak za npr tijelo upotrijebimo za lice i obrnuto?

  1. Glavne razlike su u broju nastavaka, a uz to najjeftiniji model nema mogućnost bežične uporabe. BRI956/00 ima 4 nastavka, BRI950/00 ima 2 nastavka, dok SC1995/00 dolazi s jedinstvenim nastavkom za tijelo. Iz branda navode da, primjerice, nastavak za lice ima dodatni integrirani filtar za svjetlo za dodatnu sigurnost. Detalji o svi modelima i razlikama među njima, dostupni su na službenoj stranici: http://www.philips.hr/c-m-pe/uklanjanje-dlacica-s-tijela/lumea

 5. Jao, savrseni rezultati. Sjajno!
  Mene zanima, sta tacno znaci >250.000 svetlosnih impulsa? Je l to znaci da kad se potrosi taj broj impulsa, aparat vise ne moze da radi? I koliko koriscenja znaci to >250.000 impulsa? :)

  1. Na službenoj stranici navedeno je sljedeće:

   Lampe nisu zamjenjive. Kada se koristi u skladu s uputama, uređaj može trajati najmanje 5 godina. Za jedan tretman na cijelom tijelu potrebno je oko 400 svjetlosnih impulsa, a takvom uporabom Philips Lumea s 250.000 svjetlosnih impulsa može trajati godinama.

 6. Koristila sam Lumeu potaknuta tvojim blogom, i recimo da sam zadovoljna 60%. Nažalost, tih 5 tretmana i nije baš bilo dovoljno tako da sam nastavila s tretmanima. Sve u svemu, začuđujuće je kako su mi najlakše nestale dlake na rukama koje su svijetle, tanke (kao i tvoje), a s npr. bikinijem koji ima tamne crne čvrste dlake se još borim. Uglavnom, i ja sam pisala nekakvu kao ‘recenziju’ mada su to samo slike, pa ako nekog zanima: https://croview.blogspot.com/2018/08/philips-lumea.html

  1. To je dobar postotak zadovoljstva, s obzirom na dana obećanja branda (koja uvijek treba uzeti s rezervom). Svakako treba nastaviti pa vidjeti daljnje rezultate. Da, zapravo je i meni neobično to da se i kod mene smanjio rast upravo najsvjetlijih i najmekših dlačica, što je baš u suprotnosti s očekivanjima.

 7. Pozdrav!
  Razmišljam o kupnji Philips lumea prestige aparata. za svoju suprugu kao iznenađenje. E sada, vidim bri956 i bri950. Koja je razlika osim u cijeni? Imaju li različitu učinkovitost? Kamo je najpovoljnije kupiti uređaj? Možete li mi nešto preporučiti?
  hvala

  1. Koliko vidim na službenoj stranici, razlika između ta dva modela je u nastavcima – BRI956/00 ima 4 pametna nastavka (pazusi, bikini zona, tijelo, lice), a BRI950/00 ima 2 nastavka (tijelo i lice).

   Ja sam isprobala samo SC2009/00 model, stoga se moji dojmovi odnose isključivo na isti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »