Odnedavno koristim Philips Lumea uređaj namijenjen trajnom uklanjanju dlačica. Kako sam pojedine dijelove tijela već tretirala u kozmetičkom salonu, planirala sam prije ljeta kupiti uređaj za trajno uklanjanje dlačica kod kuće. Želja mi je bila ukloniti neke tvrdoglave dlačice s onih dijelova tijela na kojima su prorijeđene, a željela sam ga koristiti i za potpuno uklanjanje ili barem prorjeđivanje dlačica s onih dijelova tijela koje nisam tretirala u salonu. Mislila sam kupiti baš Lumeu, jer sam o njoj čitala većinom pozitivne recenzije. Stoga, bila sam presretna kada je sasvim neočekivano, u svrhu recenzije, najnoviji primjerak došao u moje ruke. :)

U ovom početnom postu donosim vam opis uređaja, principa rada IPL metode, upute kako se koristi te nekoliko savjeta i moje vrlo kratke, početne dojmove.

Philips Lumea Prestige SC2009/00

 

Djelovanje ovog uređaja temelji se na inovativnoj tehnologiji pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta, IPL (Intense Pulsed Light). Ta se tehnologija upotrebljava u profesionalnim kozmetičkim salonima i za nju je navedeno da je jedna od najučinkovitijih metoda u kontinuiranom sprečavanju ponovnog rasta dlačica.

U slučaju IPL tehnologije, impulsi svjetlosti primjenjuju se na kožu te ih korijen dlačice apsorbira. Impulsi svjetlosti se bolje apsorbiraju što je dlačica tamnija. Kao posljedica toga, količina dlačica koje izrastaju na tijelu postepeno se smanjuje. Philipsove kliničke studije dokazale su znatno smanjenje dlačica nakon samo četiri tretmana (po jedan svaka dva tjedna), a za održavanje tih rezultata tretman se ponavlja po potrebi.

Dakle, preporučuje se u prvih 4 do 5 tretmana uređaj koristiti jednom svaka dva tjedna. Potom, preporučuju se korekcije svaka 4 do 8 tjedana.

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

 

Prije korištenja uređaja, dlačice je potrebno ukloniti. U uputama je navedeno da se to može učiniti brijanjem, podrezivanjem, epilacijom ili voskom te da se ne koriste kreme za depilaciju jer kemikalije mogu izazvati reakciju kože. Preporučujem da ih obrijete, jer iz samog opisa kako djeluje IPL metoda, logično je da je bolje da dlačice ne budu odstranjene iz korijena kako bi se svjetlo moglo što bolje apsorbirati.

Navedeno je da Philips Lumea učinkovito djeluje na crne, smeđe i tamno plave dlačice te da ne djeluje na crvene, sijede i svijetlo plave dlačice. Naime, potonje ne apsorbiraju dovoljno svjetlosti.

Dostupno je 5 različitih intenziteta svjetlosti pa što je koža tamnija, to ćete koristiti manje brojeve, dok za svijetlu kožu možete koristiti svjetlost većeg intenziteta. Uređaj nije pogodan za korištenje na vrlo tamnoj koži.

Ako prilikom korištenja osjećate nelagodu, smanjite intenzitet svjetla. Što se mene tiče, nisam osjetila nikakvu bol ili peckanje. Osjeti se tek ugodna toplina. Koliko mi je poznato, koža je općenito otpornija na dijelovima koje ste u prošlosti epilirali, no ako ste godinama koristile britvicu, onda vam na tim dijelovima koža može biti osjetljivija te ćete možda na njima morati smanjiti intenzitet. Bitno je da se ne javi neugodan osjećaj, što je vrlo jednostavno regulirati s obzirom na dostupnost čak 5 stupnjeva.

 

Model koji posjedujem je SC2009/00. Posebnosti ovog modela su: ima više od 250.000 svjetlosnih impulsa, dizajn je bežični, nema zamjenskih dijelova i samim time nema skrivenih troškova te ima 5 prilagodljivih razina jačine svjetlosti.

Lumea SC2009/00 dolazi s 3 nastavka: za tijelo, lice i bikini područje. Nastavak za tijelo omogućava tretman neželjenih dlačica na raznim dijelovima tijela. Njime se mogu brzo tretirati veća područja, primjerice noge. Nastavak za lice ima integrirani filtar za svjetlo za dodatnu sigurnost pa se može koristiti za tretman neželjenih dlačica na licu iznad gornje usne, na bradi i zaliscima. Nastavak za bikini područje ima poseban filtar za tretman oštrijih dlačica u bikini području.

Uređaj se postavi pod kutom od 90° u odnosu na kožu tako da nastavak i sigurnosni prsten budu u dodiru s kožom. Sigurnosni prsten sprečava nehotično osvjetljavanje bez dodira s kožom. Uređaj nas zelenim svjetlom na stražnjem dijelu upozorava da je vrijeme da pritisnemo gumb za emitiranje svjetlosnog impulsa. Dakle, moguće ga je emitirati kada dobijemo upozorenje da je uređaj pravilno postavljen u odnosu na kožu. Da bi se osigurao tretman svih područja, potrebno je emitirati svjetlosne impulse međusobno blisko. Kod većih područja kože, kao što su noge, može ga se koristiti tako da se drži gumb za emitiranje svjetlosnih impulsa pritisnutim dok uređaj povlačimo po koži za oslobađanje nekoliko svjetlosnih impulsa u nizu.

 

Kako sam ga tek počela koristiti, svoje konkretnije dojmove podijelit ću s vama u nekom od narednih postova. Što se tiče početnih dojmova mogu istaknuti da sam vrlo zadovoljna lakoćom korištenja, kao i izostankom bilo kakvih iritacija i osjećaja nelagode.

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Cijena: 4.099 kn

 

Imate li iskustva s trajnim uklanjanjem dlačica? Jeste li koristile Philips Lumeu?

 

PR uzorak

➡️ Prati me na Instagramu!


13 thoughts on “Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 [predstavljanje]”

 1. Nisam koristila ništa slično, ali mi je jako privlačna ova Lumea. Voljela bi se riješiti dlačica. :D Super mi to djeluje i nadam se da će biti kakva akcija

  1. Stvarno je privlačna. :) Ne znam hoće li uskoro biti kakva akcija, no znam da su uz ovaj odnedavno postala dostupna još 2 Prestige modela, po nižim cijenama. Riječ je o SC2005/00 (3.299 kn) i SC1995/00 (2.099 kn). Oba su namijenjena uklanjanju dlačica na tijelu, imaju više od 250.000 impulsa, prvi je bežični, dok drugi ima izuzetno dugačak kabel.

 2. Uhhh, ovo bi baš trebala!! Jako mi je privlačna ova Lumea!! Borbu vodim s dlačicama, ja sam baš jako dlakava i vrlo brzo mi izrastu, tako da bi bila idealan kandidat za ovakav uređaj. Možda ga upecam na nekoj akciji, možda ovu jeftiniju varijantu uređaja SC2005/00.

  1. Vjerujem da ti je privlačna. :) Ne znam za akcije u smislu sniženja, ali sam vidjela da trenutno imaju promociju koja se odnosi na isprobavanje uređaja. Dakle, ako neki korisnik nije zadovoljan kupljenim uređajem, može ga vratiti u roku od 100 dana te dobiti povrat novca.

 3. Hej! Eto već neko vrijeme razmišljam o kupnji i mislim da ću ga i kupiti. Imam jedno pitanje (možda je malo glupo ali…). Da li muškarci mogu koristiti Lumeu (najviše me zanima na predjelu…bikini dijelu?!)?

   1. Hvala ti na brzom odgovoru! I jeeeej! ^#(^ Nigdje nisam vidjela ni našla tu informaciju. Mislim da Lumea 99% ide prema mom stanu! ;)

    1. Nnč. :) Ovdje je navedeno da ga mogu koristiti i muškarci: http://www.philips.hr/c-m-pe/uklanjanje-dlacica-s-tijela/lumea Doduše, ne spominju bikini zonu, no nema razloga da ga muškarci ne mogu koristiti na tom području, prije svega na rubnim dijelovima gdje je koža dovoljno otporna. Vjerujem da bi bilo dobro izbjegavati preosjetljive dijelove te se svakako voditi smjernicama koje navodi proizvođač po pitanju tona kože i vrste dlaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »