Posljednji novitet branda Moroccanoil je Color Depositing Mask, točnije kolekcija od ukupno sedam maski u boji. Ove maske osmišljene su tako da kosi daju živahniju boju, istovremeno je čineći zdravijom. Stoga sadrže formulu s dvostrukim blagodatima koja čistim pigmentima pruža kratkotrajnu boju uz osiguravanje dubinskog njegujućeg tretmana.

Moroccanoil Color Depositing Mask

 

Dostupne su sljedeće nijanse: Aquamarine, Hibiscus, Platinum, Champagne, Rose Gold, Bordeaux i Cocoa. Potonje dvije nije preporučljivo nanositi na plavu kosu, dok sve ostale nijanse neće biti vidljive ako se nanesu na smeđu kosu.

Kao ključni sastojci istaknuti su: ArganID™, mješavina aminokiselina i ulje koštica marelice. Oni kosu obnavljaju, dubinski je hidratiziraju, hrane i omekšavaju.

Način uporabe:
Čistu, ručnikom posušenu kosu potrebno je razdijeliti na jednake dijelove, a potom proizvod ravnomjerno nanijeti na sve njih. Za što bolju rasprostranjenost boje treba se poslužiti češljem sa široko raspoređenim zupcima te ostaviti masku djelovati 5 – 7 minuta, ovisno o željenom intenzitetu boje. Na kraju ju je potrebno temeljito isprati.

 

Color Depositing Mask – Platinum & Rose Gold

S obzirom na moju plavu, izbijeljenu kosu, odlučila sam se na isprobavanje Platinum i Rose Gold maski, a u nastavku pročitajte moje dojmove.

Kada kosa nije svježe pofarbana zna izgubiti sjaj, nijansa se blago mijenja svakim pranjem pa je ova maska izvrsna upravo za osvježenje boje, a Platinum nijansa se izvrsno stopila s bojom moje kose.

Ono što mi je odmah bilo vrlo privlačno kod ovog proizvoda je to što je riječ o maski, što znači da kosi treba malo osvježiti ton, a da je pritom ne uništava kao što bi se to moglo dogoditi kod stalnog nanošenja farbi. Dapače, događa se upravo suprotno – kosi pruža njegu kakvu već maske čine, u vidu meke i glatke kose.

Dakle, svidio mi se rezultat, jer je Platinum maska blago osvježila boju moje kose i pružila joj visoki sjaj te je odlično hidratizirala. Ona je pravi dodatak za kosu koja je vrlo svijetla, odnosno za “hladne” plavuše koje upravo i naginju platinastoj nijansi. Naravno, uopće neće biti vidljiva na smeđoj kosi, a rekla bih da neće imati ni nekog efekta na tamnijim nijansama plave, kao ni da će korigirati neželjene žute tonove. Što je nijansa kose svjetlija, to će biti vidljivija.

S obzirom na to da u potpunosti odgovara mojoj trenutnoj nijansi, ovu masku planiram stalno imati uz sebe te je povremeno nanijeti kada mi bude bilo potrebno blago “oživljavanje” kose.

Moroccanoil Color Depositing Mask Platinum

Moroccanoil Color Depositing Mask Platinum

 

Rose Gold maska mi je bila posebno interesantna za isprobavanje zbog atraktivnosti boje, a i bilo je jasno da će zbog toga moći još upečatljivije pokazati cijelu svoju raskoš.

Po pitanju njege je odlična kao i prethodna, a način na koji ja upotrebljavam ove maske je takav da nakon što operem kosu, nanesem regenerator, isperem ga te ručnikom dobro posušim kosu. Iako je Moroccanoil Color Depositing maska koju potom nanosim dovoljno njegujuća, regenerator upotrebljavam kako bih mogla lakše raščešljati kosu i razdijeliti je. Nakon što kosu posušim ručnikom, krenem s nanošenjem maske.

Rose Gold sam posebno bogato nanosila s obzirom na to da se značajno razlikuje od boje moje kose. Stoga sam je jako dobro utrljavala na razne dijelove, uvijek najviše pazeći  na one koji će biti najvidljiviji. Nakon toga bih je još bolje rasporedila po kosi uz pomoć češlja. Kako iz branda preporučuju, potrebno ju je držati 5 – 7 minuta na kosi, a ja sam je uvijek držala 10 – 15 minuta.

Osim što se odlično uhvatila na najsvjetlijim dijelovima po dužini kose, uspjela se uhvatiti na nekim malo tamnijim dijelovima, primjerice uz samo tjeme gdje kosa zna biti nešto tamnije plava.

Moroccanoil Color Depositing Mask Rose Gold

Moroccanoil Color Depositing Mask Rose Gold

Moroccanoil Color Depositing Mask Rose Gold

 

Obje maske se vrlo jednostavno i brzo nanose, pritom ne ostavljajući neželjene tragove na koži, odnosno eventualna obojenja mogu se lako ukloniti. Boje su kratkotrajne, ispiru se svakim pranjem, ali koliko će vremena biti potrebno da se u potpunosti isperu ovisi o boji i stanju kose, kao i o boji same maske. Iz branda ističu da su Aquamarine i Hibiscus najpigmentiranije pa mogu trajati duže od ostalih, a isto tako što je kosa svjetlija to će trajanje boje biti dulje.

Kako će se kome uhvatiti pojedina boja zaista ovisi o podlozi, a dodala bih da sekundarno ovisi i o načinu nanošenja. Ovo je ipak proizvod koji se po kosi raspoređuje prstima i uz pomoć češlja pa možete očekivati  prelijevanje boje, odnosno nešto poput pramenova u boji. Što je bogatije i pažljivije nanesete to će biti ujednačenija, a posebice ako je boja maske u skladu s bojom podloge.

Ove maske pružaju odličnu njegu te je nakon uporabe kosa mekana i glatka te se lako raščešljava. Vrlo mi se svidjelo to što se na kosi mogu brzinski dobiti živahne boje i to bez oštećenja.

Dakle, ono što karakterizira ove maske je: jednostavnost nanošenja, brzinska mogućnost promjene boje ili osvježenja postojeće bose kose i to bez oštećenja, odnosno uz dobivanje izvrsne njege. Ideja je stvarno odlična, a vrlo su mi se svidjeli i rezultati koje možete vidjeti na slikama.

Moroccanoil Color Depositing maske dolaze u pakiranju od 200 ml te po cijeni od 230 kn, a sastojke možete pogledati ovdje. Dostupne su za kupovinu u raznim frizerskim salonima i putem web shopa. Točne lokacije salona možete provjeriti putem distributera, a to je Hair House Professional.

Moroccanoil Color Depositing Mask Platinum & Rose Gold

Moroccanoil Color Depositing Mask Platinum & Rose Gold

 

Sviđaju li vam se ove maske? Koju biste voljele isprobati?

#MoroccanoilPartner

➡️ Prati me na Instagramu!


8 thoughts on “Moroccanoil Color Depositing Mask”

  1. Kako to dobro izgleda na tvojoj kosi. ?Nisam prije čula za ove maske al rozu bi voljela probati za malu promjenu. ?

  2. Tvoja kosa je predivna ??. Ovo izgleda super, ja sam nešto slično isprobala i odlično je za osvježenje boje kose. Baš su privlačne boje, ja bi isto probala platinum, pa možda čak i rose gold.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »