U ovo #OstaniDoma vrijeme nekako nisam imala potrebu za shoppingom, a posebice za kupovinom nove kozmetike, naravno osim one nužne koja nije dekorativnog tipa. Okrenula sam se uporabi proizvoda koje već imam, bilo da je riječ o onima već otvorenima ili o onima koji već dugo čekaju svoj red na isprobavanje. U skladu s tim zavirila sam i u neke stare fotografije i prisjetila se nikad objavljenih dojmova pa je pravo vrijeme da neke od njih podijelim s vama.

Ovaj put predstavit ću vam tri maskare. Tijekom vremena neke od njih isprobala sam više puta, jer sam imala nekoliko istih, a prve primjerke ustupili su mi L’Oréal Paris i Lancôme.

Sve navedene maskare najčešće sam nanosila u dva sloja te su mi se dobro držale na trepavicama tijekom dana, bez mrvljenja. Nakon dodatnih intervencija, primjerice u obliku uklanjanja viška maskare i raščešljavanja trepavica čistom četkicom, uspjela sam izvući maksimum iz ovih maskara te ih upotrebljavati. No nanošenje nekih od njih bila je prava gnjavaža, a više o mojim dojmovima pročitajte u nastavku.

 

L’Oréal Paris Paradise Extatic maskara Black

Ovo mi je jedna od najboljih maskara među onima koje sam isprobala u posljednje vrijeme. Točnije, prvi put sam je isprobala prije dvije i pol godine, a nakon toga nisam naletjela na bolju.

Sviđa mi se njezina sintetička četkica koja omogućava dobru raspoređenost maskare po trepavicama. U kombinaciji s kremastom formulom vizualno produljuje trepavice i daje im na volumenu, a oblik četkice pruža i lijepo uvijanje. Četkica omogućava kontrolirano nanošenje, a jednostavno se nadograđuje kojim slojem više kako bi se od prirodnog postigao dramatičniji look.

Elegantno pakiranje, četkica u obliku pješčanog sata te ugodna kremasta formula glavna su obilježja ove maskare. Ne sljepljuje trepavice, odlično se drži na njima tijekom dana, odnosno nije prisutno mrvljenje maskare.

Pakiranje sadrži 6,4 ml maskare, a dolazi po cijeni od 100,90 kn.

L'Oréal Paris Paradise Extatic maskara Black

L'Oréal Paris Paradise Extatic maskara Black

 


Lancôme Grandiôse maskara 01 Noir Mirifique

Sjećam se kada se na tržištu pojavila ova maskara (2014. god.) te koliko me je privukla zbog svoje lijepe vanjštine i posebne drške. Zaista sam se nadala da će mi se svidjeti, no riječi koje mi prve padaju na pamet kada razmišljam o njoj su – neuredno i slijepljeno.

Njena zakrivljena Swan-NeckTM drška dizajnirana je tako da omogućava što jednostavnije i preciznije nanošenje, jer je prilagođena obliku oka i konturama lica. Cilj je bio ponuditi maskaru koja omogućava i ravnomjerno nanošenje na oba oka, na sve duljine trepavica, no vrsta četkice je, što se mene tiče, potpuno promašena.

Dakle, neuredan nanos i slijepljene trepavice svakako nisu ono što sam priželjkivala. Problem je u gumenoj četkici koja s neodgovarajućim dizajnom dlačica i tzv. mokrom formulom daje takav rezultat. Četkica pokupi značajnu količinu maskare koja odmah završi na trepavicama, a dlačice uopće ne uspijevaju rasporediti maskaru po trepavicama već ih slijepe. Stoga je pri nanošenju potrebno stalno uklanjati višak nanesene maskare, a puno je završi i na kapcima što je velika mana posebno ako ste prije toga nanijeli sjenilo. Potrebno je puno truda – čišćenja kapaka, uklanjanja viška maskare s trepavica, raščešljavanja čistom četkicom da bih bila zadovoljna rezultatom, što je uopće ne čini poželjnim alatom za uljepšavanje. Još kada se svemu tome doda visoka cijena od 279 kn (10 g), onda ona zaista izgleda kao vrlo loš izbor za kupovinu. To je velika šteta s obzirom na posebnost drške. Sviđa mi se i ideja i izvedba drške, odlično se upravlja njome, ali to postaje sporedno kada rezultat na trepavicama nije zadovoljavajući.

Lancôme Grandiôse maskara 01 Noir Mirifique

Lancôme Grandiôse maskara 01 Noir Mirifique

 


L’Oréal Paris Unlimited maskara Black

Nekoliko godina nakon Lancômeove Grandiôse maskare (2018. god.), na našem tržištu pojavila se L’Oréalova Unlimited maskara koja također dolazi s posebnom drškom. Njezina je drška preklopna tako da je uvijek možete upotrebljavati u klasičnom, ravnom izdanju, a možete je i saviti kako biste dosegnuli baš sve trepavice, dakle i one u vanjskom i unutarnjem kutu oka.

Pakiranje je zgodno, savitljivost drške interesantna i korisna, ali naravno da ova maskara nije raskošne vanjštine poput Lancômeove. No pritom je dobra stvar što stoga ne dolazi po tako luksuznoj cijeni već je možete kupiti za 111 kn (7,4 ml).

Nisam ljubiteljica gumenih četkica zato što često uz pomoć njih prevelika količina maskare odjednom završi na trepavicama, a k tome i na kapcima. Sljepljuju trepavice i kao da su kreirane da bi nepotrebnim gomilanjem maskare i sljepljivanjem dale trepavicama na volumenu. Naravno, konačni rezultat uvijek ovisi i o samoj formuli maskare.

Ipak, za razliku od Grandiôse maskare, ova ima bolju četkicu. Njezine dlačice donekle uspijevaju proći kroz trepavice, malo ih bolje “počešljati” i stoga bolje rasporediti maskaru. Još uvijek je potrebno dodatnog truda kako bi se postigla urednost, dobra raspoređenost i uvijanje, no ova četkica nudi nešto precizniji nanos te uz pristupačniju cijenu postaje bolji izbor za kupnju. Sviđa mi se drška kojom se lako rukuje. Osim što omogućava nanos na najmanje trepavice, u savijenom položaju olakšano je uvijanje trepavica.

L'Oréal Paris Unlimited maskara Black

L'Oréal Paris Unlimited maskara Black

L'Oréal Paris Unlimited maskara Black

 

 

Jeste li isprobale neku od ovih maskara? Kakvi su vaši dojmovi?

#affiliate

➡️ Prati me na Instagramu!


4 thoughts on “Maskare: Lancôme Grandiôse, L’Oréal Paris Unlimited & Paradise Extatic”

  1. Sviđaju mi se razne maskare, ali stalno ih mijenjam pa nemam neku omiljenu. Nisam imala ove sa neobičnim drškama. Četkica kao ova od prve mi obično odgovara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »