Moroccanoil Blonde Perfecting ljubičasti šampon namijenjen je neutraliziranju neželjenih tonova koji se javljaju kod plave, izbijeljene i sijede kose. Ideja koja se krije iza postojanja ovakvih proizvoda koji dolaze u ljubičastoj boji je u tome da možemo kod kuće održavati boju što ljepšom, odnosno očuvati željenu nijansu, između dva posjeta salonu. Naravno, čak i ako same bojate svoju kosu, uvijek je dobro kod kuće imati ovakvu vrstu proizvoda koja će produljiti svježinu boje pa tako spriječiti pojavu neželjenih promjena nijanse i stoga smanjiti potrebu za agresivnim tretmanima.

Kao što znate, često se događa da kada vam u salonu izbijele kosu i potom primjerice nanesu preljev, boja izgleda fantastično. No nakon nekoliko pranja počnu izbijati neželjeni žuti ili bakreni tonovi. Kako do toga ne bi došlo ili kako bi se takve nijanse neutralizirale kada se pojave, tu kao pomoć uskače ljubičasti šampon.

Osim ispiranja boje, i vanjski faktori utječu na nijansu, kao općenito i na kvalitetu kose. Došlo je ljeto i sunce će utjecati na boju, a k tome pretjerano izbjeljivanje i bojanje ljeti baš i nije najbolji izbor pa je ljubičasti šampon pravi proizvod za održavanje željene nijanse. Osim na kožu, štetno sunčevo zračenje utječe i na kosu pa ju je ljeti potrebno što više štititi, a ne je dodatno oslabiti.

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo

 

Kako najčešće dolazi do pojave neželjenih žutih i bakrenih tonova?

Kada kosu bojate i/ili izbjeljujete, kako će se neki proizvod razviti na kosi, odnosno kakva će vam boja ispasti ovisi o samim upotrebljavanim proizvodima, ali i o pigmentu vaše kose. Primjerice, tamno smeđa kosa zna obilovati crvenim pigmentom koji prilikom izbjeljivanja postane vidljiv u obliku bakrenih tonova. Preljevi to mogu privremeno korigirati, ali nakon što nekoliko puta operete kosu oni postanu vidljivi.

Potom, tu su sve moguće neželjene nijanse žute koje ne želite vidjeti na kosi, posebice ako vam je cilj dobiti hladnu nijansu. I kod toplih tonova postoji razlika. Naime, potpuno je drugo imati toplu nijansu plave, u odnosu na neželjene žute i bakrene tonove što vjerujem da plavuše jako dobro razumiju.

Kao što sam već navela, i vanjski faktori utječu na promjene. Osim na bojanu i izbijeljenu, isti imaju negativan utjecaj i na sijedu kosu.

 

Kako ljubičasti šamponi djeluju?

Ljubičasta je komplementarna boja žutoj. Stoga, kada bi se te dvije boje stavile jedna pored druge – jedna bi drugu isticala, a kada bi jednu boju stavili na drugu – jedna bi drugu neutralizirala. Upravo na potonjem principu funkcioniraju šamponi ovako upečatljive boje.

 

Kako upotrebljavati ljubičasti šampon?

Iz Moroccanoila navode da je najbolje da svatko sam pronađe ritam koji mu najviše odgovara, a njihov prijedlog je svaka 3 pranja. Pritom, šampon je potrebno umasirati u mokru kosu i držati ga 3 – 5 minuta.

Ljubičasti šampon možete upotrebljavati kad god vam se za to pokaže potreba, što znači da mnoge korisnice posegnu za njim kada neželjeni tonovi postanu izrazito vidljivi. No za optimalne rezultate ovaj šampon ne bi trebalo tretirati kao preljev, jer on to nije, već služi održavanju nijanse željenom, što znači da redovitom uporabom ne bi trebalo ni doći do pretjerane vidljivosti neželjenih tonova. Dakle, da bi se spriječilo pojavljivanje istih, možete ga početi upotrebljavati nakon što ste nekoliko puta oprale obojenu kosu, držati ga po preporukama primjerice u početku 3 minute, a kasnije možete povećavati minutažu. Proces možete ponavljati po preporuci branda nakon 3 pranja ili npr. svakih 7 – 10 dana.

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo

 

Rezultati i njega

Kad sam prvi put upotrijebila Moroccanoil Blonde Perfecting ljubičasti šampon, držala sam ga nekoliko minuta dulje od preporuke i to samo na onom dijelu koji je bio jače zahvaćen neželjenim tonovima. To je bio dio blizu tjemena, dok mi je po dužini kosa uvijek prilično bijela. Stoga, tu zaista nije bilo potrebe za korekcijom, ali nanijela sam manju količinu i po dužini i držala kraće vrijeme kako bih jasno vidjela kompletan rezultat.

Ono što je zaista sjajno je to da je rezultat vidljiv nakon samo jedne uporabe i zaista je impresivan. Neželjeni tonovi su bili izrazito ublaženi, a na onom već bijelom dijelu kose javila se prekrasna sivo-srebrna nijansa. Naravno, najvažnije je da je dio uz tjeme izgubio neželjeni ton. Pri sljedeća dva pranja šampon sam držala na kosi vrlo kratko, oko 2 – 3 minute. Umasirala sam ga isključivo na područje uz tjeme, kako bih izjednačila ton cijele kose. Zaista nije bilo potrebe za više od toga, a nijansa je postajala sve ljepšom.

Dakle, vrlo sam zadovoljna rezultatima, a ono što je najvažnije isti su odmah vidljivi, već nakon prvog pranja.

 

Imajte na umu da razina korekcije ovisi o onoj nijansi koju imate kao podlogu kao i o nekim drugim faktorima, ali sigurno će većina korisnica odmah vidjeti pomak. Ako vam je kosa izrazito narančasta, to znači da nije dovoljno izbijeljena te vrlo vjerojatno šampon na nju neće djelovati.

Iako nije navedeno na ambalaži, preporučujem da prije nanošenja stavite rukavice. Naime, ljubičasta boja se zna zadržati oko i ispod noktiju. Relativno brzo se ispere, ali rukavice će u potpunosti spriječiti zadržavanje boje.

 

Izbijeljenu i bojanu kosu poput moje uvijek je nužno dobro njegovati pa sam tako nakon svakog šamponiranja kosu tretirala maskom, a pri sušenju sam upotrijebila ulje. Dakle, činila sam ono što činim inače nakon pranja kose, ništa više od toga, i kosa mi je bila kao i uvijek. Bila je uobičajene kvalitete i izgleda, odnosno nije bilo traga isušenosti.

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo

 

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo dolazi  po cijeni od 180 kn (200 ml), a sastojke možete pogledati ovdje. Dostupan je za kupovinu putem web shopa te u raznim frizerskim salonima. Točne lokacije salona možete provjeriti putem distributera (Hair House Professional).

 

Upotrebljavate li redovito ljubičaste šampone? Hoćete li isprobati ovaj?

#MoroccanoilPartner

➡️ Prati me na Instagramu!


6 thoughts on “Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo”

  1. Ja koristim ljubicaste sampone al nisam bas redovito. Kupit cu ovaj kad sljedeci put budem isla na sisanje. Da li koristis njihovu masku i ulje?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »