Ovaj kultni proizvod je ove godine proslavio 20-i rođendan. Pošto ga svakodnevno koristim, pravo je vrijeme da ga i spomenem. :)

Touche Éclat je iluminator što znači da mu primarni zadatak nije prekrivanje, već osvjetljavanje. Dakle, ističe područja na licu, premda mnogi misle da je ovaj proizvod korektor za prekrivanje podočnjaka. On prekriva nesavršenosti, no u želji da se prekriju neki veći problemi može se dogoditi upravo suprotno. Može se koristiti sam ili preko podloge pa je veće probleme poželjno korigirati adekvatnim proizvodima, a potom uljepšati slojem iluminatora.

Vrlo je lagan, savršeno se stapa s kožom i ne ostavlja suvišne tragove. Nema dojma pretjeranog make-upa, već iznimne osvijetljenosti. Osim toga, on smanjuje sjene i zaglađuje nepravilnosti. Može se koristiti oko očiju, na lukovima obrva, iznad usana, na jagodičnim kostima i sl.

Najviše ga koristim na području oko očiju i zadivljuje me svježina koju pruža, a posebno mi se sviđa to što se ne vidi trag stavljanja, odnosno što nema grubih prijelaza između Touche Éclata i pudera. Imam slavljeničko izdanje u nijansi #1 te standardno izdanje u nijansi #2. Obje nijanse me dobro služe.

Zadatak mu je učiniti kožu blistavom i u tome i uspijeva. HG proizvod kojeg već godinama iznova kupujem, a tako ću i nastaviti. :)

 

YSL Touche Éclat

 

YSL Touche Éclat

 

YSL Touche Éclat#1 Luminous Radiance & #2 Luminous Ivory

 

Količina: 2,5 ml

Cijena: 290 kn [Mogu se naći i po manjoj cijeni. Svoje primjerke uglavnom kupujem na feelunique.com za oko 200 kn.]
Jeste li isprobale Touche Éclat? Imate li preporuku za neki drugi iluminator?

➡️ Prati me na Instagramu!


39 thoughts on “YSL Touche Éclat”

 1. Imala sam ga priliku probati i stvarno je prekrasna stvarčica!
  Dupe verzija bi bila L’Orealov Illuminator (ne da mi se sada tražiti ga, mislim da se zove Lumi Magique), ali iako nije ni približno dobar kao dobar kao YSL, može poslužiti.

 2. Evo širim wish listu kad god pogledam tvoj blog :) Mislim da bi mi obje nijanse dobro došle :D
  Imam artdeco i avon verziju-oboje je super,ali treba jako pažljivo nanjeti da se ne vide prijelazi

  1. Dobro je znati da postoje i jeftinije varijante. :) Ja sam koristila nekakav Oriflameov korektor/iluminator i isto sam bila zadovoljna. Nije bio ove finoće, ali odličan u odnosu na (sniženu) cijenu.

 3. Nekako su mi najdraža baš ovakva pakiranja korektora i iluminatora koja podsjećaju na kemijsku olovku. Ovaj YSL nisam isprobala iako sam već naišla na neke pohvale. Ja sam recimo bila zadovoljna sa Estee Lauder Ideal Light iluminatorom, jedino što je kod njega problem čudan izbor nijansi. Tko si uspije naći odgovarajuću, sigurno će biti zadovoljan. B)

 4. Skupo, ali izgleda vrijedi ako tako kažeš iz iskustva :) Ne posjedujem niti jedan iluminator još, postoji li neka pristupačnija vezija? :/

 5. pa ovo je kao stvoreno za mene, budući da imam problema sa mjestičnim crvenilom lica i neujednačenim tenom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »