Tvrtka Farmex plasirala je na tržište Skeyndor liniju – Power Retinol, namijenjenu pomlađivanju i obnavljanju kože.

Skeyndor

 

Službeni opis linije

Power Retinol predstavlja snažnu formulu za pomlađivanje kože lica zahvaljujući jedinstvenoj 3-u-1 kombinaciji anti-age sastojaka, među kojima su čisti retinol i retinoidne supstance Bakuchiol i hidrosolubilni ekstrakt soje.
Pri razvoju Power Retinol kreme i emulzije te seruma u kremi primijenjen je koncept koji je utemeljen na mnogobrojnim kliničkim studijama koje pokazuju da retinol daje vidljiv ani-ageing efekt nakon 8 tjedana primjene uz dvodnevno nanošenje proizvoda.

Uz čisti retinol koji pomlađuje i obnavlja strukturu i kvalitetu kože, za maksimalnu stabilnost i minimalnu mogućnost nuspojava zaslužne su retinoidne supstance, molekularni stabilizator Bakuchiol i HS ekstrakt soje. Kao molekula topiva u ulju dobivena iz biljke Psoralea corylifolia, Bakuchiol može imati djelovanje poput retinola, ali ujedno djeluje kao i stabilizator retinola čime se produžuje djelovanje i učinkovitost tretmana s retinolom. HS ekstrakt soje svojim vrijednim sastavom daje efekt pomlađivanja slično kao i primjena retinoida, s time da smanjuje mogućnost pojave negativnih efekata.

Popis svih sastojaka možete pronaći ovdje.

 

Power Retinol Intenzivni serum u kremi – moji dojmovi

Iz Power Retinol linije isprobala sam Intenzivni serum u kremi. Ugodne je teksture i mirisa te je lagan na licu. Koži odmah pruži blistavost, jer je ispunjen sjajnim česticama, tako da ona već pri prvom nanošenju izgleda bolje. No, to je samo površinski, a s vremenom koža postaje istinski blistavija te su otklonjeni neki manji tragovi fotostarenja. Postaje zaglađena, meka i ujednačena.

Serum mi se vrlo svidio. Dovoljno je snažan da su se pomaci vidjeli, a istovremeno se činio blagim te mi nije izazvao nikakve iritacije. Njegova kremasta formula mi se također svidjela, jer mi je pružala dovoljno hidratacije pa nisam morala nanositi kremu nakon njega.

Koristila sam ga kroz dulji period, tijekom hladnijih dana. Iako iz branda preporučuju da se serum koristi dva puta dnevno, ja sam ga nanosila samo jednom i to prije spavanja. To mi se pokazalo optimalnim, jer su se rezultati brzo vidjeli, već tijekom prvog mjeseca korištenja.

Pri korištenju proizvoda koji sadrže retinol, preporučljivo je zaštiti lice odgovarajućim sredstvom kada se koža izlaže suncu i to tijekom cijele godine, a posebice ako serum planirate početi koristiti za vrijeme toplijih dana. Lice obavezno zaštitite kremom s visokim zaštitnim faktorom, a neke od prijedloga možete pronaći ovdje i ovdje.

Skeyndor Power Retinol Intenzivni serum u kremi

Skeyndor Power Retinol Intenzivni serum u kremi

 

Aquatherm micelarna voda za čišćenje

Isprobala sam i Aquatherm micelarnu otopinu. Namijenjena je uklanjanju šminke s kompletnog lica, što uključuje usne i oči. Navedeno je i da koži pruža hidrataciju te da umiruje kožu. Nije ju potrebno ispirati.

Kod micelarnih otopina najvažnije mi je da dobro uklanjaju šminku, što često nije slučaj, odnosno znaju biti preblage pa nije moguće temeljito očistiti šminku s očiju. Kod ove se dogodilo suprotno – odlično bi mi uklonila kompletnu šminku, ali se pokazala preagresivnom za moje oči. Nakon čišćenja pojavilo bi se peckanje pa je potom nisam nastavila koristiti za čišćenje tog područja.

Skeyndor Aquatherm micelarna voda

 

PR uzorci

Jeste li vam poznat ovaj brand? Jeste li koristile njihove proizvode?

➡️ Prati me na Instagramu!


8 thoughts on “Skeyndor Power Retinol Intenzivni serum u kremi i Aquatherm micelarna voda”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »