Jedan od omiljenih prošlogodišnjih parfema bio mi je Gianfranco Ferré Camicia 113 EdP pa sam s radošću dočekala Ferréov novitet. Riječ je o laganijoj verziji Camicia 113 mirisa koja dolazi u obliku toaletne vodice.

Prekrasna bočica čiji je izgled čepa inspiriran Calice košuljom, ista je kao kod EdP verzije. Elegantna kutija sliči prethodnici, dok je glavna razlika u boji tekućine koja je sada nježno ružičasta.

Gianfranco Ferré Camicia 113 EdT

 

“Uvijek sam željela kreirati parfem koji izražava miris svježe oprane i ispeglane bijele košulje”, izjavila je Nathalie Lorson, nos i kreator Gianfranco Ferré Camicia 113 EdT mirisa. Ovdje je to izvedeno na ležeran način i, naravno, nikako se ne možemo zaustaviti isključivo na mirisu čistoće.

Miris predstavlja kombinaciju voćnih, cvjetnih i drvenastih nota. Otvara se energijom mediteranske radosti koja pršti iz sicilijanskog bergamota u kombinaciji sa sorbetom od crvenog voća i magnolijom. Slijede nježne note jasmina, pamuka i božura. Bazne note pak sadržavaju latice od irisa iz Lombardije, rodnog mjesta dizajnera. Pačuli prikazuje Ferréovu opsesiju drevnim Orijentom, a note mošusa ujedinjuju cijelu kompoziciju.

Naravno da ima sličnosti s parfemskom verzijom, ali to ipak nije isti miris. Ovaj je iskričav, poletan, veseo. Pravi ljetni. A opet, kao što je to slučaj kod EdP-a, ne nedostaje mu elegancije.

Ono što me kod Ferréovih mirisa oduševljava je finoća povezanosti nota koja je opet na pravoj razini. Naime, tijekom godina isprobala sam neke ljetne mirise slične ovoj toaletnoj vodici, ali Camicia 113 je profinjenija. Tako je poznatog mirisa, a opet tako jedinstvenog.

Ferré je ponovno pogodio moj ukus pa je ova toaletna vodica pravi izbor za mene za ljeto, kao i za ove zadnje dane proljeća. :)

Gianfranco Ferré Camicia 113 EdT

Gianfranco Ferré Camicia 113 EdT

Gianfranco Ferré Camicia 113 EdT

 

Jeste li isprobale neki od Ferréovih mirisa? Koje su vaše mirisne preporuke za ljeto?

 

➡️ Prati me na Instagramu!


6 thoughts on “Gianfranco Ferré Camicia 113 EdT”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »