U hrvatskom jeziku concealeri, korektori i iluminatori spadaju pod korektore, no u kozmetičkom svijetu razlika među njima je značajna.

Concealeri, korektori i iluminatori - razlika među njima te kako prekriti tamne podočnjake

Na tržištu se najviše nude concealeri, a služe prekrivanju raznih nesavršenosti na licu. Dolaze u raznim oblicima: u sticku, u obliku paleta koje sadrže više nijansi za prekrivanje različitih problema, kao tekući proizvodi u tubi… Concealeri mogu biti preslabi za ispravljanje svih nesavršenosti, kao što su npr. iznimno tamni podočnjaci. Tu nastupaju korektori koji, kao što im samo ime kaže, korigiraju izrazite nesavršenosti. Često dolaze u obliku paleta koje se sastoje od korektora raznih boja – zelene za prekrivanje crvenila; žute, roze, narančaste za prekrivanje podočnjaka i sl.

Treba razlikovati i iluminatore koji služe isticanju raznih područja lica. Možete ih koristiti same ili pak nakon nanošenja korektora. Uglavnom dolaze u olovci s kistom i možete ih koristiti na svim dijelovima lica koje želite istaknuti – na području ispod očiju, iznad usana, na jagodičnim kostima i sl.

Concealeri, korektori i iluminatoriConcealer, korektor i iluminator

 

Prekrivanje tamnih podočnjaka

Korektori služe prekrivanju iznimno tamnih podočnjaka koje concealeri ne mogu prekriti. Za tamne podočnjake koriste se rozi korektori i oni boje breskve. Odgovarajuću nijansu odabrat ćete ovisno o svojoj boji kože. Svjetlijoj koži odgovarat će rozi korektori, a što je vaša koža tamnija to ćete birati tamnije nijanse breskve.

Nakon korekcije tamnog područja, potrebno ga je posvijetliti. Za to će vam poslužiti žuti concealer. Umjesto njega možete koristiti iluminator. Potrebno je sve to fiksirati kako bi opstalo dugi niz sati pa stoga nanesite lagani sloj suhog pudera (u prahu ili kamenu).

Concealeri, korektori i iluminatori - razlika među njima te kako prekriti tamne podočnjake

➡️ Prati me na Instagramu!


15 thoughts on “Concealeri, korektori i iluminatori – razlika među njima te kako prekriti tamne podočnjake”

  1. Korektor za podočnjake uvijek koristim jer muku mučim s tamnim podočnjacima, moj je sada pri kraju pa bih trebala u kupovinu, možda kupim i iluminator s obzirom da ga nikad nisam probala :D Hvala na savjetima :)

  2. I think you should post about the best concealer to cover blemishes. I have the once-a-month, lucky to be a woman, breakout. I have been to Sephora too many times to count about the mess that hormones makes of my face. I have tried Makeup Forever’s concealer. I love all their products, but I ran out of this in no time. I just purchased one from Clinique and it tends to look cakey. Suggestions would be appreciated.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »