Braun Silk-épil 9 uređaj oblikovan je za uklanjanje neželjenih dlačica što je moguće učinkovitije, nježnije i jednostavnije. Iznimno široka epilacijska glava dizajnirana je za uklanjanje i vrlo kratkih dlačica (0,5 mm) iz korijena, ostavljajući kožu glatku tjednima. Ovaj je epilator bežičan i vodootporan, pa se može koristiti i za suhu i za mokru epilaciju (u kadi ili pod tušem).

Brzo se napuni, potrebno mu je oko sat vremena, a jednom napunjen omogućit će 40 minuta bežičnog rada. Barem je tako navedeno u službenim materijalima, a ja mogu nadodati da zaista odlično drži, odnosno kada sam ga prvi put napunila i koristila, to punjenje mi je bilo dostatno i za sljedeća dva korištenja. Dakle, sve skupa za tri korištenja u dva mjeseca, a i dalje ga nije potrebno puniti. Očito sam brza s epilacijom, a i koristim ga isključivo za noge.

Navedeno je da ako nikada niste koristile epilator ili ako ga niste koristile duže vrijeme, vašoj će koži trebati nešto vremena da se navikne na epilaciju. Neugodan osjećaj koji se javlja na početku smanjit će se stalnom upotrebom, jer će se koža navikavati na takav postupak. Slažem se s navedenim. Prva epilacija može biti dosta bolna, ali svakim novim korištenjem bol se zaista smanjuje.

Braun Silk-épil 9 dolazi sa sljedećih 6 nastavaka: brijaća glava, trimer, nastavak s masažnim kotačićima, nastavak za izravan kontakt s kožom, nastavak za epilaciju lica i stalak za punjenje. S epilacijskom glavom, volim koristiti i nastavak s masažnim kotačićima. Ima dvije brzine, no ja sam uvijek koristila slabiju koja pruža nježniju epilaciju. Ima ugrađeno Smartlight svjetlo koje omogućava da dobro vidite čak i najtanje dlačice koje treba odstraniti.

Ovim uređajem moguće je epilirati osjetljiva područja poput lica, pazuha i bikini-zone. U tu svrhu dolazi s nastavkom za lice i nastavkom za izravan kontakt s kožom. Ja ga nisam koristila za epilaciju osjetljivih dijelova kože, stoga ih nisam isprobala. Kako je i navedeno u priručniku, treba napomenuti da epilacija tih dijelova može biti izrazito bolna.

Brijaća glava osmišljena je za brzo i temeljito brijanje, a dolazi s trimerom koji pak omogućava podrezivanje dlačica na duljinu od 5 mm. Inače, navedeno je da je epilacija jednostavnija i ugodnija kada su dlačice optimalne dužine, odnosno 2 – 5 mm. Iako sam sigurna da tko god kupi ovaj uređaj učinit će to zbog epilacije, ipak je odlično što postoje i ovi nastavci. Vjerujem da mogu dobro poslužiti za brzinsko uređivanje ili pak za depilaciju onih dijelova za koje vam je epilator pregrub.

Uređaj je jednostavno održavati – četkicom koja dolazi u paketu nastavke je potrebno iščetkati. Pincete s epilacijske glave temeljito se čiste četkicom umočenom u alkohol, a nakon svake mokre epilacije uređaj je potrebno očistiti tekućom vodom.

 

Super mi je ovaj uređaj. Koristim ga isključivo za epilaciju nogu. Dlačice odlično odstrani iz korijena te noge održava glatkim 3 – 4 tjedna. S obzirom na to da odstranjuje vrlo sitne dlačice, na prve naznake istih stavim ga u pogon. :) Stvarno je odlično uza se imati ovakav uređaj, jer jednom kupljen dugo će vam koristiti.

 

Braun Silk-épil 9

Braun Silk-épil 9

Braun Silk-épil 9

Braun Silk-épil 9

Braun Silk-épil 9

Braun Silk-épil 9

Braun Silk-épil 9

 

Model koji ja imam je Braun Silk-épil 9 9-561. Cijena tog bežičnog epilatora za suhu i mokru epilaciju sa 6 dodataka, uključujući glavu za brijanje i trimer je 1.349 kn.

Dostupni su i sljedeći modeli:

 • Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-969 – bežični epilator za suhu i mokru epilaciju s inovativnom četkicom za soničnu eksfolijaciju koja uklanja mrtve stanice kože + 6 dodataka, uključujući četkicu za čišćenje lica. Cijena – 1.649 kn.
 • Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-961 – bežični epilator za suhu i mokru epilaciju s četkicom za eksfolijaciju + 6 dodataka, uključujući glavu za brijanje i trimer. Cijena – 1.599 kn.
 • Braun Silk-épil 9 9-558 Bonus edition – bežični epilator za suhu i mokru epilaciju s 5 dodataka, uključujući epilator za lice. Cijena – 1.499 kn.
 • Braun Silk-épil 9 9-579 Bonus edition – bežični epilator za suhu i mokru epilaciju sa 7 dodataka, uključujući četkicu za čišćenje lica. Cijena – 1.479 kn.

Već sam pisala o Face 2 u 1 uređaju koji se sastoji od epilatora za lice kakav dolazi sklopu 9-558 Bonus edition modela. Face 2 u 1 uređaj sadrži i četku koja čisti lice uz pomoć sonične metode, a recenziju možete pročitati ovdje.

Braun Silk-épil 9 epilatori dostupni su u trgovinama Elipso, Emmezeta i eKupi.

 

Braun već dugi niz godina osvaja svijet svojim uređajima za epilaciju. Iako im je primarna funkcija ista, vidljive su brojne promjene pa vam za kraj donosim slikovnu usporedbu Silk-épil uređaja. SuperSoft Plus kupila sam 2002. godine. Nije imao nikakve nastavke. Uređaj i dalje radi, no ne koristim ga.

Braun Silk-épil 9

 

Jeste li isprobale neki od Braunovih epilatora?

 

PR uzorak

➡️ Prati me na Instagramu!


14 thoughts on “Braun Silk-épil 9”

 1. Ovako nešto već dugo planiram kupiti i morati ću, jer želim britvice zamijeniti nečim dugotrajnijim. Jako lijepo izgleda ovaj model.

 2. Nisam isprobala ni Braunov, a ni jedan drugi takav uređaj. Ja sam vjerna metodi britvica u ruke, :-). Doduše, imam izrazito dlakave noge pa to brijanje moram raditi jako često. Brzo sam ja s tim gotova, ali je tlaka :-). Nisam baš pretjerano ni razmišljala o takvim uređajima, a ono malo što jesam je da bi mi to ipak dobro došlo i da ne bi toliko često morala brijat noge. Mislim da bi bol izdržala i da bi se navikla, ali mi se baš ne plaća tako puno novaca. :-)

 3. Ja se već neko vrijeme doslovno nagovaram na kupovinu ovog uređaja ali ali ali :(( ne znam da li bi bila dosljedna i kako bi moja jako osjetljiva koža tijela reagirala jer npr ja ne smijem ni blizu voska :( uglavnom, ova recenzija je svakako dodatni plus mom nagovaranju same sebe.

 4. Jeli ga možete nekako usporediti sa ovim starim modelom? Naime ja imam sličan ovom starom i još radi pa me interesira ima li svrhe ulagati u novi i koja su poboljšanja osim dizajna?
  Hvala

  1. Nisam dugo koristila stari model, ali mogu primijetiti da se izgled pinceta promijenio i da je sada glava uređaja šira. Zbog širine, epilacija sigurno ide nešto brže. Zatim, tu su dodaci koji sigurno malo olakšavaju epilaciju, ali ako si zadovoljna starim modelom, mislim da nema potrebe za ulaganje u novi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »