Proizvode iz Afroditine SUN CARE linije upotrebljavam već godinama, a među ostalim i Marmeladu, koja će biti glavna zvijezda ovog članka. Podijelit ću s vama svoje dojmove o njoj, ali i način uporabe koji se meni pokazao optimalnim. Spomenut ću i neke proizvode za zaštitu kože od štetnog sunčevog zračenja među kojima su se našli i ovogodišnji noviteti, kao i proizvode za hidrataciju i umirivanje osunčane kože. Navest ću i nekoliko informacija o UV zrakama i SPF oznakama te istaknuti kako se adekvatno zaštiti od sunca.

Kozmetika Afrodita SUN CARE

 

Marmelada je proizvod koji me je uvijek mamio, ali sam mu se teško prepuštala, s obzirom na potrebu da kožu zaštitim od sunca, a ne da mu se izložim. Afroditina Marmelada ove godine slavi peti rođendan, a kroz tih pet godina malo po malo sam je isprobavala kako bih došla do najboljeg načina uporabe. Tijekom tog perioda, Kozmetika Afrodita izbacila je tri vrste ovog proizvoda pod nazivima: Marmelada Bronze, Tropical Marmelada i Natural Marmelada. Potonja je ovogodišnji novitet.

 

Natural Marmelada

Izrađena je od 99% prirodnih sastojaka koji potiču ubrzano tamnjenje kože te je njeguju. Ključni sastojci su: jojobino, maslinovo i kokosovo ulje te karite i kakao maslac.

Od prethodnica se razlikuje mirisom, bojom i teksturom. Nešto je gušće, voskaste teksture koja se brzinski topi pod prstima te je narančaste boje, a za ugodan miris rekla bih da je zadužen jedan od sastojaka, kakao maslac, dok su mi Bronze i Tropical mirisale na karamele.

Kozmetika Afrodita Natural Marmelada

 

Djelovanje

Kada nezaštićenu kožu izložite suncu počet će tamnjeti, a kada nanesete Marmeladu ona će svojim sastojcima potaknuti brže tamnjenje kože. Pružit će joj i izvrsnu njegu i hidrataciju, kako je sunce ne bi isušilo.

Dakle, Marmelada je namijenjena ubrzanom tamnjenju kože te ne pruža UV zaštitu. Poanta je da potamnite, što znači da privučete sunčeve zrake, a ne da se njome štitite. Ovo napominjem, jer sam znala naići na pitanja, odnosno nejasnoće vezane za Marmeladu i zaštitu. Tropical verzija ima zaštitu, no slabu (SPF 10), tako da se nemojte previše oslanjati na to. Ona potiče ubrzano tamnjenje, a usput i blago štiti pa zaključujem da to samo znači da ćete nešto sporije tamnjeti, nego što bi bio slučaj da nema zaštitnog faktora.

Imajte i na umu to da proizvodi za ubrzano tamnjenje nisu pogodni za dječju, osjetljivu i vrlo svijetlu kožu.

 

Uporaba, rezultati i napomene

Ja sam upotrebljavala klasičnu verziju, dakle Marmeladu Bronze, a od ovog ljeta i Natural Marmeladu i vrlo sam zadovoljna rezultatima tamnjenja.

Početkom ljeta tretiranje počnem tako da prvo nanesem Marmeladu na noge i samo njih sunčam. Donji dio nogu najsporije tamni tako da njih najviše mažem i izlažem. Postepeno uključujem u tretman i ostale dijelove tijela, jedino nikada ne mažem lice, vrat i prsa. Dapače, njih skrivam od sunca, jer  ne želim na tim osjetljivim dijelovima kože izazvati oštećenja u vidu preuranjenog starenja kože. Uostalom, ako je baš potrebno, te je dijelove jednostavno potamniti bronzerom ili proizvodom za samotamnjenje.

Znala sam naići na pitanja vezana za nanošenje Marmelade, odnosno znam da nekima od vas ostaju tragovi Marmelade na koži i nakon plaže. Ja sam primijetila da mi ju je najbolje nanijeti u tankom sloju i više ne ponavljati aplikaciju. Nakon nekoliko kupanja (najmanje dva puta), na odlasku s plaže ne osjetim nikakve neželjene tragove na koži. Obilan sloj će previše zamastiti kožu, a more i tuš na plaži će je teško isprati.

S obzirom na trenutno vrlo visoke temperature, nemojte se mazati Marmeladom u periodu kada je sunce najjače, dakle od 11 – 17 h. Zapravo, tada ni ne bi trebali biti na plaži, ali ako već jeste tada kožu tretirajte isključivo kremama sa zaštitnim faktorom i provodite vrijeme u hladu. Upravo zbog previsokih ljetnih temperatura namjeravala sam se marmeladizirati krajem proljeća, ali nije bilo prilike. Nakon obilnih kiša uslijedilo je pretoplo ljeto, tako da trenutno veliku pozornost pridajem upravo vremenu izlaganja suncu.

 

Marmelada + kreme sa zaštitnim faktorom

Kada mi bude dosta privlačenja sunčevih zraka, kožu zaštitim kremom s visokim zaštitnim faktorom. Ove godine u tu svrhu nanosim još jedan Afroditin novitet, a to je SPORT krema koja je brzoupijajuća i vodootporna. Djeluje mi kao idealan izbor nakon Marmelade s obzirom na takvu formulu, koja se uz to jednostavno nanosi i na mokru kožu, kao i u mom slučaju na prethodno tretiranu kožu drugim proizvodom.

 

SUN CARE proizvodi: SPORT krema za zaštitu od sunca, COCO JOY maglica za tijelo, Jogurt za tijelo i Sensitive krema za lice SPF 30

Dakle, novitet SUN CARE linije je i SPORT krema za zaštitu od sunca koja pruža visoku zaštitu (SPF 30). Samo ime sugerira da je prije svega namijenjena sportašima, odnosno aktivnim osobama. Naime njezina vodootporna formula omogućava da proizvod ostane na koži i kada boravite u vodi. Naravno, to ne znači da je dovoljno da je jednom nanesete pa ste mirni cijeli dan. Za adekvatnu zaštitu slijedite upute Europske komisije prema kojima je potrebno 6 punih žličica (oko 36 g) kreme za zaštitu od sunca kako bi se adekvatno zaštitilo tijelo prosječno visoke odrasle osobe, a aplikaciju ponavljajte svaka 2 sata te netom nakon izlaska iz mora ili brisanja ručnikom.

Ono što je svakako izvrsno je to da ako se bavite nekim morskim, sportskim aktivnostima, kada ne možete svakog trena iznova nanositi kremu, njena vodootporna formula će vas uspjeti dovoljno dobro zaštititi. Svidjelo mi se je i to što se može bez problema nanositi na mokru kožu i općenito se brzo upija.

Kao što sam već navela, odlično je to što ju je Afrodita izbacila na tržište baš uz jednu novu Marmeladu, jer mi je zbog svoje formule idealna kombinacija s istom. Kada završim tretiranje kože Marmeladom, nanesem kremu sa zaštitnim faktorom kako bi me zaštitila od sunca. Za slučaj da je ostao ikakav sloj Marmelade na koži nastojim nanijeti kremu koja je poput ove – koja pruža visoku zaštitu, vodootporna je i jednostavno se nanosi čak i ako koža nije suha. SPORT krema zadovoljava u svim segmentima i zato je izvrsna za moj potpuni tretman na plaži.

Kozmetika Afrodita SPORT krema za zaštitu od sunca

Kozmetika Afrodita SPORT krema za zaštitu od sunca

 

Na plaži volim imati i neku vodicu u spreju, kako bih se malo rashladila prilikom sunčanja. Zato mi se vrlo svidjelo što je ove godine Afrodita izbacila takav novitet – COCO JOY maglicu za tijelo. Njezini ključni sastojci su kokosova voda i aloe vera koji kožu umiruju i opskrbljuju vlagom. Kako navode iz branda, ona pomaže u regeneraciji kože pa stoga posebno odgovara od sunca pocrvenjeloj koži. No naravno, može vam poslužiti za osvježenje bez obzira na stanje kože, čak i kada niste na plaži, a vjerujem da će se mnogima svidjeti i njen ugodan, blagi, slatkasti miris. Može se nanositi i na lice i na tijelo, a formula joj je 99,9% prirodna.

Kozmetika Afrodita COCO JOY maglica za tijelo

 

Na plaži se njegujem i rashlađujem maglicom, ali nakon odlaska s plaže potrebna mi  je neka konkretnija after sun njega. U tu svrhu jedan od proizvoda koji upotrebljavam već tri godine zaredom je Jogurt za tijelo. O njemu sam već pisala, ali ne škodi podsjetiti na ovaj odličan proizvod.

I njegov ključni sastojak je kokosova voda, a k tome i miriše na kokos što je svakako plus. Njegova namjena je vraćanje vlage koži nakon sunčanja, hlađenje i umirivanje kože, a osim kokosove vode dodan mu je i karite maslac te šipkovo ulje u svrhu regeneracije i omekšavanja kože.

Nakon izloženosti kože suncu, ovaj Jogurt zaista godi koži tako što je hladi i hidratizira, a vrlo mi se svidjela i njegova lagana formula koja se jednostavno razmazuje i brzo upija ne ostavljajući mastan trag.

Kozmetika Afrodita Jogurt za tijelo

 

Sensitive krema za lice SPF 30 je još jedan proizvod o kojem je već bilo riječi, jer ga upotrebljavam godinama. Ova izvrsna krema za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja puža visoku zaštitu, a kako joj i samo ime govori pogodna je i za osjetljivu kožu. Ugodna je na koži, brzo se upija pa je nanosim svakodnevno i to ne samo na plaži. Zbog odlične formule može se kombinirati sa šminkom, odnosno pogodna je za nošenje ispod pudera.

Kozmetika Afrodita Sensitive krema za lice SPF 30 & SPORT krema za zaštitu od sunca

 

Cijene:

 • Natural Marmelada (200 ml | sastojci) – 99,50 kn
 • Sport krema za zaštitu od sunca SPF 30 (90 ml | sastojci) – 54,99 kn
 • Coco Joy maglica za tijelo (150 ml | sastojci) – 54,99 kn
 • Jogurt za tijelo (200 ml | sastojci) – 64,99 kn
 • Sensitive krema za lice SPF 30 (50 ml | sastojci) – 47,99 kn

 

U članku sam spominjala neke proizvode s visokom zaštitom pa je za kraj dobro podsjetiti se na osnovne informacije vezane za zaštitne faktore i  izlaganje kože sunčevim zrakama.

 

UV zrake & SPF

Izloženost kože UV zrakama izaziva tamnjenje kože, a kako UVB zrake djeluju na površinski sloj kože, posljedice pretjeranog izlaganja suncu budu odmah vidljive (opekline). UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože te mogu izazvati velika oštećenja, a posljedice nisu odmah vidljive.

SPF određuje koliko će vremena trebati UVB zrakama da opeku kožu kada je krema nanesena u odnosu na vrijeme potrebno da je oštete kada zaštita nije nanesena. Primjerice, sa SPF 15 trebat će im 15 puta duže da je oštete, odnosno ako vaša nezaštićena koža pocrveni za 20 minuta na suncu, tada će zaštićena moći biti na suncu 15 puta dulje.

No vrlo je važno znati da usprkos toj računici, jedno nanošenje nije dovoljno da vas potpuno zaštiti, već je kremu potrebno nanositi svaka 2 sata, odnosno nakon svakog izlaska iz mora.

Prema Europskoj komisiji SPF 6 i 10 spadaju pod slabu zaštitu, SPF 15, 20 i 25 predstavljaju srednju, SPF 30 i 50 visoku zaštitu, a vrlo visoka je SPF 50+. Pritom, SPF 15 štiti od 93%, SPF 30 od 97%, a SPF 50 od 98% UVB zraka. Kao što možete vidjeti, razlika između 30 i 50 faktora je vrlo mala, ali ćete u drugom slučaju dobiti nešto bolju UVA zaštitu. Naime, ako nije ništa naznačeno, prema europskim standardima, zaštita od UVA zraka iznosi najmanje 1/3 od SPF oznake.

Kozmetika Afrodita SPORT krema za zaštitu od sunca & Sensitive krema za lice SPF 30

Kozmetika Afrodita COCO JOY maglica za tijelo

Kozmetika Afrodita Natural Marmelada

Kozmetika Afrodita Natural Marmelada

 

Upotrebljavate li Marmeladu? Koji vas je proizvod najviše privukao? Jeste li možda već isprobale neki od navedenih?

 

➡️ Prati me na Instagramu!


118 thoughts on “Bezbrižno ljeto uz Kozmetika Afrodita SUN CARE proizvode”

 1. Ja bi tako rado probala marmeladu, mjerkam je već dugo, ali ovo ljeto počinjem s korištenjem. Idem i tako tek u 8. na more. Bit ću bijela kao sir, trebat će pržanje malo ubrzat. :))

   1. Probala sam marmeladu natural i oduševila me. Ja se ne sunčam. Prije skidanja u kratko odlazim u solarij i pomalo tamnim. Obožavam Afroditu od kad je na tržištu bilo samo mlijeko, tonik i krema za lice…znači, naša ljubav traje jakoooo dugo. Namažem se marmeladom poslije 17 h i do navečer imam predivnu brončanu boju, a koža je baršunasta da se sama stalno diram 8-> Doslovno je obožavam.
    Sve me od Afrodite privlači, ali najviše me privukla, a i očito je, Marmelada. Prvo što ću isprobati nakon marmelade je Jogurt za tijelo i COCO JOY maglica. Jedva čekam.
    Sve pohvale na postu ^:)^ fantastično je napisan. ^#(^

  1. Prekrasno! Marmeladu još nisam koristila pa bih ju voljela isprobati, sljedeći mjesec idem na more i bilo bi divno.

   1. Željela bih isprobati marmeladu jer ju još nikad nisam koristila. Vjerujem da je odlična, pogotovo što je od Afrodite. Uskoro ću na more i dobro bi mi došla. ?

 2. Coco Joy maglica za tijelo je moj favorit za osvježenje i hidrataciju kože lica i tijela. Jogurt za tijelo sam koristila prošlo ljeto i odličan je. Marmelada je rezervirana kada uhvatim malo boje za preplanulost :)

 3. Pošto imam jako osjetljivu kožu i dosta madeža u početku koristim kreme s visokim zaštitnim faktorom, a kad dobrim barem malo boje rado se prebacim na marmeladu Jel ipak ona daje savršenu boju..

  1. Rado nih probala marmaladu zivim na moru i to ce mi dati razlog da idem non-stop jer mi Dalmatinci smo malo cudan narod imamo more a neidemo se kupat ^:)^ B)

   1. Nisam koristila volela bih da isprobam divnu kozmetiku vasu od marmelade savrseno I predivna kozmetika

 4. COCO JOY MAGLICA ZA TIJELO me je najviše privukla zato što vidim da sadrži kokos, a ja najviše obožavam proizvode koje imaju u sastojcima kokos! ???❤️? Nikada nisam isprobala marmeladu za sunčanje, ali isprobala sam Farmasi ulje za brže tamnjenje s kojim sam i više nego zadovoljna. AFRODITA liniju proizvoda za sunčanje još nisam imala prilike isprobati, ali bih bila presretna ako ovom prilikom budem ta sretnica koja će isprobati ovu savršenu liniju! Ako nešto sadrži kokos to mora da je savršeno! Woooow, sve je i više nego fenomenalno, a ti kao i uvijek tako draga, humana i predobra osoba. ⛱️??????

 5. Iskreno još nisam vidla marmeladu ali zvuči lijepo,?. Obožavam kokos… I poslije tuširanja sprej od kokosa mmmm… Po ovakvim vručinama jako lijep i ugodan osjećaj COCO JOY❤️? :x

 6. Obozavam marmelade, uvijek mi pomognu da dobijem lijepu, preplanulu put.
  Koristim Afrodita marmeladu suho ulje, a voljela bi isprobati sve ove proizvode. ??❤❤?? ^#(^

  1. :x nisam jos imala prilike probati,iako cesto zastanem kad je vidim,marmelada bi dobro dosla,pocetkom avgusta idem na odmor

 7. Nisam probala nista od navedenog ali bih vrlo rado ? Najviše me privukla sensitive krema za lice sa spf 30, imam preosjetljivu kožu lica i trebala bih ju zaštititi prije izlaska na sunce ali nekako se ne snalazim u tom moru zaštitnih krema za lice pa ne koristim trenutno nista osim hidratantne kreme ??

   1. Nisam probala ove proizvode, ali mi maglica djeluje najzanimljivije za moje potrebe. Kreme za zastitu su takođe sto bih voljela probati. Za marmelade sam cula samo pohvale.

 8. Prošlo ljeto sam isprobala marmeladu od Afrodite i stvarno sam oduševljena sa proizvodom,odličan je i super miriše, za djecu sam kupila Afrodita sprey kids sa visokom zaštitom i isto tako je odličan i milim da ćemo i ovo ljeto biti u društvu Afrodite proizvoda za sunčanje ☀️jer su najbolji!

  :x

 9. Koristila sam Jogurt za tijelo i s njim sam oduševljena. Koža mi je bila hidratizirana i mekana,a osjećaj hlađenja pun pogodak nakon sunčanja. Marmeladu još nisam probala i voljela bih. A privukao me i Sport,oduševila me spoznaja da se može mazati i na mokru kožu. Wooow! ?????

 10. Probala sam mermeladu i odlicna mi je? a sad me privukao i ova linija od kokosa poslje suncanja a bome i ovaj sprej od kokosa ? jer ga obozavam.Posto zivim na moru,svaki dan sam na plaži bas bi voljela probatinovo sto nisam jer znam da cu ga i te kako dobro iskoristi ?⛱? i ps.imas divne nokte,boja je ?? pozz iz Splita

 11. Koristim marmeladu. Najviše me privlači jogurt za tijelo, osvježenje nakon sunčanja. Nisam još koristila navedene proizvode. ☀️⛱

 12. Meni Afrodita ima sjajne proizvode! Probala sam suho ulje i marmeladu nove stvari nisam još kao što si napisala treba se ipak zaštitu jaču jer sunce ☀ je jako. Lijepa fotografija i pozdrav ?

 13. Divan članak o najboljim proizvodima iz Afrodita.
  Rado bi isprobala marmeladu i jogurt poslije sunčanja. ?
  A kreme za sunčanje su me oduševile prošle godine. Tesko je odluciti se za samo jedan proizvod ? :)

 14. Marmelade još nisam isprobala,većinom koristim balzame od mrkve. Ova mermelada mi je zapela za oko, bas bi je htjela isprobati. Nisam isprobala ni jedan od ovih proizvoda.

 15. Mislim da sam jedan od najvecih fanova afrodite.. A ove stvarcice su predivnee. Probala sam marmeladu i spf kremu za lice sensitive. Molim te mozes mi reci usporedbu ove sensitive i sport verzije? Ja koristim sensitive i super mi je jer nije masna, a ipak mi daje osjecaj hidtrazacije.. E sad me zanima kakva je sport verzija.. Je li masnija od sensitive verzije? Hvalaa

  1. Obje kreme su stvarno izvrsne – lagane su i brzo se upijaju. No Sensitive krema je namijenjena licu, a Sport je kreirana za tretiranje kože cijelog tijela, tako da za lice dajem prednost Sensitive kremi. Njena formula je ipak malo finija pa je bolja za svakodnevnu uporabu na koži lica.

 16. Super post, isprobala sam pekmez od olivala i bottega Verde , nisam još Afroditu, mada ga svi hvale, nezz koja je razlika između toga pekmeza i marmelade., Vjerojatno po boji i teksturi.:)

 17. Ja volim sve te vodice za rashlađivanje, uvijek kod sebe imam termalnu pa bi htjela probati Coco joy. Jako me privlači i ovaj Jogurt za tijelo, mora da je dobar, a sve što u sebi ima kokos i miriši na kokos je moj favorit. ? Marmeladu bi isto jako rado probala samo što sam jako bijela pa ne znam da li je to za mene. Kreme nisam probala, ali imala sam prošle godine jedno mlijeko za sunčanje od Afrodite koje mi je bilo jako dobro. Super je post, a slike su predivne. ?

 18. Lijepi pozdrav! Vrlo rado bih isprobala marmeladu jer do sad još nisam imala prilike. Posebno me privlači to što je prirodan proizvod. Takodjer volim sve što miriše na kokos,totalni sam ovisnik o tom mirisu,podsjeća me na plažu i kupanje na moru. U torbi uvijek nosim nešto što miriše na kokos pa povremeno šnjofam ???

 19. Privukla me najviše marmelada,nisam probala..ali obozavam afrodita sampone,kreme za lice jer odgovaraju mojoj koži i kosi..vjerujem da bi me i marmelada odusevila.

 20. Marmeladu jako želim isprobati! Volim i sve od kokosa posebno na plaži, ali Marmelada mi je najveća želja za ovo ljeto. 8-> :x

 21. Nisam koristila do sada, ali imala sam u planu probati. Čula sam za nju prvi puta od prijateljice koja ju je nahvalila ali to je bilo doba kada sam ja već došla sa mora, a poslije se nisam sunčala. Zato ova godina još čeka na ljetovanje i na jednu marmeladu ??

 22. Nisam do sada koristila Afrodita marmelade i kreme za suncanje i poslije suncanja. Bilo bi mi zadovoljstvo probati kad ih tako svi hvale ?❤❤❤

 23. Obožavam sve od Afrodite, standardna kvaliteta i pristupačna cijena i uvijek neki noviteti mame na isprobavanje. Marmeladu nisam isprobala, ali čula sam da miriši fenomenalno..

 24. Nisam probala ove proizvode, ali mi maglica djeluje najzanimljivije za moje potrebe. Kreme za zastitu su takođe sto bih voljela probati. Za marmelade sam cula samo pohvale.

 25. Nista od ovoga nisam probaka. Uglavnom sam na Eucerin, Vichy, Avene i Burra preparatima. Marmelada deluje jako prijemcivo i radi bih je probala. ?

 26. Divni su svi proizvodi, Afroditu koirstim ali ove konkretno nisam probala. Posto na odmor idemo tek krajem avgusta, volela bih da isprobam sve a narocito marmeladu. =D

 27. Na žalost nisam imala prilike koristiti niti jedan od ovih proizvoda jer nekako uvijek maznem kremu za suncanje od klinaca. Ali ovo sto sam procitala u ovom Vašem članku zvuči primamljivo. Voljela bi isprobati ?

 28. Marmelade ne koristim, koristim kreme sa visokim zaštitnim faktorom. Ove proizvode još nisam probala, ali sigurna sam da su odlični jer mi je inače Afroditina kozmetika super. Najviše me privlači Coco Joy maglica za tijelo.

 29. Nisam nikad probala nista od “marmelada” al bas bih voljela jer me zanima kako djeluje..inace brzo dobijem boju,nikad ne izgorim,sigurna sam da bi bojica bila odlicna ?5

  1. Inače obožavam Afroditu ne samo ove SUN proizvode nego i sve ostale.Marneladu nisam isprobala ali zato jesam Afrodita ulje marmelada .To ulje je predivno .Voljela bih isprobati kremu za lice sa spf 30.,jer sam prosle godine dobila par flekica ,pigmentacijskih mrlja na licu.Nisam koristila visok spf za lice .To mi kazna da se ubuduće zastitim onako kako spada. ???

 30. Marmeladu nisam koristila. Sam taj naziv mi je odbojan, imam osjeća da je ljepljivo, a sunce, znoj, sol mi baš nejdu s ljepljivošću.
  Znam da to nije tako, al evo, naziv mi se ne sviđa. Tako da ju ne bi nikad kupila, ali da ju dobim rado bi isprobala.
  Koristim Sun Care Sport 30. I jako sam zadovoljna proizvodom. Nisam izgorila, i imam osjećaj da se ni nakon jednosatnog trčanja ne skine s kože

 31. Probala sam marmeladu..al nisam bas pocrnila..bjela sam ko sir..tako da neznam sta bi mi pomoglo da bar malo potamnim

 32. Obožavam Afrodita proizvode ne samo ove iz SUN linije nego sve.Marmeladu nisam isprobala ,ovu čvršću, ? nego Afrodita ulje marmelada.Ovo je ulje predivno .Voljela bih isprobati kremu za lice spf 30 jer sam prošlo ljeto dobila par pigmentacijskih mrlja na licu.To mi je kazna što se nisam dovoljno dobro zaštitila . ???

 33. Jogurt za tijelo mi je bas privukao paznju, voljela bih da ga isorobam, a svakodnevno koristim kremu za lice, bas kao i ti, ispod pudera, a i samostalno. ❤

 34. Jogurt sam već više puta kupila (nakon tvoje recenzije) i odličan mi je. Sad moram probati maglicu?jer zvuči odlično?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

:) ;) :x :* :> :p B) ;;) @) =P~ 8-> =D> [-o< :-S :-O 8-| :( :(( :D (*) @};- ~o) more »